18 Temmuz 2010 Pazar
BAYATLAMAYAN ÖRGLÜ POĞAÇA TARİFİ
MALZEMELER :
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
2 SU BARDAĞI ILIK SU
1 ADET YUMURTA AKI ( SARISI ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN )
1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
1 TATLI KAŞIĞI KURU MAYA
ÜZERİ İÇİN SUSAM
ALABİLDİĞİ KADAR UN
YETERİ KADAR TUZ
YAPILIŞI :
YOĞURMA KABINA 2 SU BARDAĞI ILIK SUYUN İÇİNE 1 TATLI KAŞIĞI KURU MAYAYI VE 1 TATLI KAŞIĞI ŞEKERİ KOYDUKTAN SONRA ERİMEYE BIRAKIYORUZ.
1 BARDAK SIVI YAĞI TUZ VE ALDIĞI KADAR UNU EKLEYİP YUMUŞAK BİR HAMUR ELDE EDİYORUZ.ÜZERİNİ ÖRTEREK MAYANIN GELMESİNİ BEKLİYORUZ.SAÇ ÖRGÜSÜ ,BURMA YADA DÜĞÜM ŞEKLİNDE ŞEKİLLER VERİP YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZİYORUZ.ÜZERİNE ÜZERİNE AYIRDIĞIMIZ YUMURTA SARISINI SÜRÜP SUSAM DÖKÜYORUZ.180 DERECEYE AYARLANMIŞ FIRINIMIZA KOYARAK ÜZERİ KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİYORUZ .SONUÇ: AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
O akşam çok sevmiştim tadını ellerine
sağlık canım kocaman öptüm...
bayatlamayan herşeyin başımın üstünde yeri var : )
teşekkürler tarif için
Yorum Gönder