MALZEMELER :
GÖZ KARARI KURU FASULYE
İSTEĞE GÖRE SUCUK DİLİMLERİ
TUZ
DOMATES VE BİBER SALÇASI( İKİSİNDENDE AZAR AZAR)
SOĞAN VE YAĞ
SU
YAPILIŞI :
KURUFASULYE AKŞAMDAN YIKANIR VE ISLATILIR.TENCEREYE VEYA DÜDÜKLÜ TENCEREYE SOĞAN DOĞRANARAK YAĞDA PEMBELEŞTİRİLİR.İÇİNE SALÇA İLAVE EDİLİR.BİRAZ KAVRULDUKTAN SONRA FASULYELER VE DİLİMLENMİŞ SUCUK,SUYU VE TUZU İLAVE ADİLEREK,DÜDÜKLÜ TENCERENİN AĞZI KAPATILIR.PİŞİNCE ALTI KAPATILARAK.SOĞUMASI BEKLENİR.(BEN ÇOK ACİL İŞİM OLUNCA DÜDÜKLÜ TENCEREYİ OCAKTAN ALDIKTAN SONRA 10- 15 DAKİKA BEKLEYİP İBRESİNİ KALDIRIP HAVASINI ÇIKARIYORUM VE KAPAĞINI AÇIYORUM.)
15 yorum:
Yemede yanında yat ufff o ne güzellik öyle...hayırlı cumalar canım...
Gülbeşekerim bayılırım ellerine sağ
lık olsada yesem.Ben güveçte yapıyo
rum birde öyle dene kocaman öpüyo
rum.
olsada yesek valla.
ellerinensağlık
Ellerinize sağlık, kuru fasülyeyiyazın bile yeriz biz.
bu fasulya 7,5 lira hem kynasın hem oynasın...:)))))) ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor
sevgiler, dostçakalllllll
vazgeçilmezlerdendir kendisi kış gününde eline sağlık canım sevgiler
Ellerine sağlık canım çok severim:)
fasulyelerde tombikmiş:)özhandan mı aldı gülcanım? şifa olsun
Ellerine sağlık. Kurufasulye başmızın tacı.
hmm bayılırız ailece kuru fasulyeye
ellerine sağlık canım.
ellerine saglik fistigim, nefis olmus ;) afiyetler olsun
Gülbeşekerim bu kurufasülyeler kesin Gümüşhaneden gelmiştir:) meşhurdur kekitin, kürtünün fasülyesi:))
ellerine sağlık gülüm..
Bayılırım bu tada of nasıl da güzel olmuş. Ellerine sağlık canım afiyetler olsun.
Gülbeşekerim canım kardeşim şablonu ben çok beğendim inşallah sende beğenirsin kocaman öptüm.
VALLAHİ İNSANIN CANI ÇEKİYOR BİR DE TURŞU HIMMM
Yorum Gönder