MALZEMELER :
BUZLUKTA HAŞLANMIŞ BAMYA
1 ADET SOĞAN
2-3 DİŞ SARIMSAK
SALÇA
YAĞ
TUZ
YAPILIŞI :
TENCEREDE YAĞ İLE KÜP KÜP DOĞRADIĞIMIZ SOĞANLARI KAVURUYORUZ.SARIMSAĞI KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRUYORUZ. BİRAZ SALÇA İLAVE EDİYORUZ.BUZLUKTAN ÇIKARDIĞIMIZ BAMYAYI ( AÇILMASI İÇİN BİR GECE BUZDOLABINDA BEKLETTİM. )İLAVE EDİYORUZ VE 1-1,5 SU BARDAĞI SU KOYUP KISIK ATEŞTE PİŞİRMEYE BIRAKIYORUZ.YEMEĞİN TUZUNU KOYMAYIDA UNUTMUYORUZ.
NOT : BEN ÇOK SEVİYORUM. RAHMETLİ KAYNANAM SABAH KAHVALTISINA KIZARTMASINI YAPARDI. ÇOK GÜZEL OLURDU.
3 yorum:
bamyaaa baılırım! Zeytin yağlısı etlisi...
Ellerine sağlık :)
ellerine sağlık canım çok severim ben..
Gülbeşekerim bende çok severim bamya
yı ellerine sağlık öpüyorum.
Yorum Gönder