MALZEMELER :
KARALAHANA YAPRAĞI
SOĞAN
MAYDANOZ
SALÇA
TUZ
BAHARATLAR
KIYMA
PİRİNÇ
YAPILIŞI :
KARALAHANA YAPRAĞI ÖNCE HAŞLANIR. VE SUYUNU SÜZMESİ İÇİN DELİKLİ BİR KABIN İÇİNE BIRAKILIR. SUYUNU SÜZÜP SOĞUDUKTAN SONRA AYRI BİR DERİN KABIN İÇERİSİNDE İÇ MALZEME HAZIRLANIR. BOL SOĞANLI PEK SEVMEM AMA YEMEKLERİN İÇİNDE GÖRMEYİNCE GÖNÜLDE KATLANIYOR.YEŞİL YAPRAK SARMASI GİBİ SARMAYA BAŞLANIR. YAPRAKLARDA BÜYÜK OLAN VARSA İKİYE BÖLÜNEREK SARMASI YAPILIR. TENCEREYE DİZMEDEN ÇÖNCE YAĞDA SALÇA ERİTTİM VE SARMALARI DİZDİM. DİZME İŞLEMİ BİTİNCE ÜZERİNİ HAFİF GEÇECEK ŞEKİKLDE SU KOYUP ALTINIDA KISIP PİŞMEYE BIRAKTIM.
AFİYET OLSUN.
8 yorum:
cancagızım bayılırım karalahana sarmasına da enfes görünüyor
merak ettim içine bulgurmu pirinç mi koydun
ellerine sağlık canım sevgiler
Ben yemedim hiç bundan ama eminim çok lezzetlidir. Ellerine sağlık
nasıl da güzel duruyorlar öyle
Eline sağlık gülcanım
çok severim kara lahanayı. Birgün de içine bulgur koyarak yap. Gerçekten beğeneceksin:)
sevgilerimle
çok severim, elinize sağlık. selamlar.
Gülcan ellerine sağlık canım afiyet bal olsun. Taze ise severim :)
Bu arada ufak bir duyurum var arkadaşım tariflerinizin çok daha fazla kişiye ulaşmasını ister misiniz? hem sizin adınızla, hem de hiç bir ücret ödemeden.
http://www.yemekdaveti.com/sik-sorulan-sorular
sayfamıza ziyaretinizi bekliyorum.
sevgilerimle
Ellerine saglik. Kara lahana bulsam yapmak isterdim, sevgiler...
Çok lezzetli gözüküyor. Ellerinize sağlık
Yorum Gönder