CANLARIM ,CİĞERLERİM,SİZLERİ UNUTTUM SANMAYIM.İKİ GÜNDÜR DAHA YENİ FIRSAT BULDUM VALLA.SAKIN BENİ UNUTMAYIM.SİZLERİ GERÇEKTEN SEVİYORUM.BLOĞUMU AÇINCA ÇOK HEYECANLANIYORUM.BU HAFTA VE ÖNÜMÜZDEK, HAFTA AKŞAM YEMEKLERİ YAPAMIYORUM.ÇÜNKÜ VARDİYAMDAN DOLAYI İŞYERİNDE İFTARIMIZI AÇIYORUZ.
BU TARİFİ SEVGİLİ DERYA ABLAMDA GÖRDÜM.AİLEMİ İFTARA ALDIĞIM ZAMAN YAPTIM VE ÇOK BEĞENİLDİ.ÖZELLİKLE BÜYÜK YENGEM TADINA DOYAMADI VALLA.BEN 2 ADET PATLICANDAN YAPTIM.BEN BİLE BİR PARÇA ALDIM.YENGE HANIM ÇOK SEVDİ DİYE ONA BIRAKTIM.AMA GERÇEKTEN SÜPER.DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM.
MALZEME :
2-3 ADET PATLICAN
( İSTEĞE BAĞLIDA OLABİLİR )
MISIR UNU
KARABİBER
SIVIYAĞ
TUZ
YAPILIŞI :
PTLICANLARIN SAPLARINI KOPARTMADAN SOYUYORUZ.ORTADAN DÖRDE BÜÖLÜYORUZ.AMA İYİCE KESMİYORUZ.SADECE SAP KISMINA KADAR.15 DK.TUZLU SUDA HAŞLIYORUZ.MISIR UNU,TUZ VE KARABİBERİ AYRI BİR KABIN İÇİNDE KARIŞTIRIYORUZ VE PATLICANLARI BU KARIŞIMA BULUYORUZ.DAHA SONRA SIVI YAĞDA KIZARTIYORUZ.AFİYET OLSUN
11 yorum:
Gülbeşekerim ellerine sağlık harika
olmuş beğenmene çokkk sevindim.Koca
man kocaman öpüyorum.Seni çokkkk se
ven ablan:))
GERÇEKTEN ÇOK LEZZETLİ OLUYOR BENDE ÇOK SEVİYORUM AMA BU ARA KIZARTMA ÇOK YAYINLADIM DİYE BLOĞA KOYMADIM ELLERİNİZE SAĞLIK YİYENLERE AFİYET OLSUN
Hayırlı cumalar. Ellerinize sağlık. çok leziz ve şifa dolu bir görüntüsü var.(Bende çok severim)
Saygılar.
ELLERİNE SAĞLIK CANIM NASIILDA GUZEL OLMUSTUR COK SEVERIM:)SEVGİLER
Bende Derya hanımın sayfasında görüp denedim. Gerçekten çok leziz oldu.
Sizinde ellerinize sağlık
sevgiler
Ellerine sağlık,çok güzel olmuş.Sevgiler
Bu patlıcan kızartmasını ne zamandan beri denemek istiyorum ama bir türlü fırsat olmuyor malum sen anlarsın çalışınca insan pek çok şeye yetişmekte zorlanıyor ama bu pazar karalıyım yapmaya :))
Ellerine sağlık şeker nefis görünüyor üstüne yoğurtta dökecekmiyiz :))
aaaa bak limonlamak aklıma gelmemişti :))
sen bitanesin :))
ellerine sağlık şekerim..
bende bu haliyle deryamızda görüp birazda şaşırmıştım :))))
ama patlııcan biber deyince akan sular duruyor ne yalan.
iyi haftasonları diliyorum canım.
karadenizli bir arkadaşımdan öğrendim, ilk gördüğümde balık sanmıştım...ama lezzet süper arada yapıyorum....sizin tarifinizde güzel görünüyor ellerinize sağlık
Yorum Gönder