22 Ağustos 2010 Pazar

SOĞUK AYRAN AŞI ÇORBASI


MALZEMELER :
1 AVUÇ MISIR KURUSU
1 AVUÇ BUĞDAĞ
1 AVUÇ KURU FASULYE
YAPILIŞI :
BÜTÜN MALZEME GÜZELCE YIKANIP AKŞAMDAN ISLANMAYA BIRAKILIR. SABAH PİŞİRİLECEĞİ ZAMAN SUYU DEĞİŞTİRİLİR .ÜZERİNİ GEÇECEK KADAR TEMİZ SU KONULUR VE TABİ BU ARADA TENCEREYE KOYMAYI UNUTTUM.OCAKTA TÜM MAZEME YUMUŞAYINCAYA KADAR PİŞİRİLİR.PİŞERKEN SUYU AZALIRSA SU İLAVE EDEBİLİRSİNİZ.AMA TENCERENİN ALTINI KAPATTIPINIZ ZAMAN.TENCERENİN İÇİNDEKİ MALZEME HAFİF SULU KALACAK.AYRI BİR YERDE BİLDİĞİMİZ AYRAN YAPIYORUZ AMA ÇOK SULU OLMAYACAK.ÇORBA SOĞUYUNCA ,YAPTIĞIMIZ AYRANIN HEPSİNİ BİR KEREDE TÜM MALZEMEYE KATABİLİRSİNİZ YADA YERKEN DE AYRANLAYABİLİRSİNİZ.TUZUNU DA ATMAYI UNUTMUYORUZ  BU ARADA.
BU ÇORBANIN ÖZELLİĞİ SOĞUK YENMESİDİR.ASLINDA AYRANLI ÇORBADIR ADI AMA BEN YENGEME SENİN DEDİĞİN GİBİ YAZACAĞIM DİYE SÖZ VERDİĞİM İÇİN O YÜZDEN AYRAN AŞI ÇORBASI DİYE SİZLERLE PAYLAŞTIM.
EŞİMİN GÜMÜŞHANELİ OLDUĞUNU SİZLERE DAHA ÖNCEDEN SÖYLEMİŞTİM.BU ÇORBADA O YÖRENİN BİR YEMEĞİ. BEN ÇOK SEVEREK YİYORUM.SICAK HAVALARDADA ÇOK İYİ GİDİYOR.DENEMENİZİ İSTERİM.
SEVGİ VE SAYGILARIMLA.

9 yorum:

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

ellerıne sağlık canım nefıs görunuyorr:)sevgiler

anneanneninemekleri dedi ki...

Ellerine sağlık çok güzel görünüyor.Sevgiler.

Behiye Sönmez dedi ki...

hmm çok faydalı ve güzel..ben de yapıyorum da kuru fasülye hiç eklememiştim,aklıma yazdım :)

sevgiler..

NzlGl dedi ki...

Ben çok severim . Kışın bile yapar içerim...
elinize sağlık Sevgili gülcan hanım

iyi haftalar diliyorum

kalpkurabiye dedi ki...

ellerine sağlık Gülcancığımm..
çorban çok güzel görünüyor..
mutlu haftalar dilerim.
sevgiler..

Nilgün Komar dedi ki...

eline sağlık... muckk

Gülcan dedi ki...

yorumlarınız için teşekkürler.sözlerinizi dinleyeceğim emin olabilirsiniz.

YeMeK vAkTi dedi ki...

ben bu çorbaya nohut ekliyorum fasülye diill:)

Unknown dedi ki...

Ben daha yapamadım ilk fırsatta yapıcam inşallah.Buz gibi iyi gider
ellerine sağlık canımmmm öpüyorum..