EŞİM GÜMÜŞHANELİ VE O YÖREDE BU YEMEK SIKÇA YAPILIR.AYRICA BULGURU BİRAZ FAZLA OLSUN DEDİ.BENDE BASTIM BULGURU İÇİNE VE BU YEMEĞİN HİÇ SUYU OMAYACAKMIŞ.AYNEN ONUN İSTEDİĞİ GİBİ OLDU.
EĞER İSTERSENİZ KÜÇÜK BİR PATATESTE DOĞRAYABİLİRSİNİZ.GÜZEL TAT VERİYOR.
MALZEMELER :
YARIM VEYA BİR KİLO KADAR TAZE FASULYE
1 ADET BÜYÜK BOY SOĞAN
1 YEMEK KAŞIĞINDAN AZ SALÇA
YARIM VEYA BİR SU BARDAĞI PİLAVLIK BULGUR
YAPILIŞI :
SOĞANLAR YEMEKLİK DOĞRANIR.SIVI YAĞDA KAVRULUR.SALÇA İLAVE EDİP BİRAZ DAHA KAVRULUR VE YIKANIP ,TEMİZLENMİŞ VE ORTADAN 2 YE KIRILMIŞ OLAN FASULYELER TENCEREYE KONULUR VE BİRAZ DAHA KAVRULUR.HAFİF FASULYELERİN ÜZERİNİ GEÇECEK KADAR SICAK SU İLAVE EDİLİR.FASULYENİN PİŞMESİNE YAKIN YIKANMIŞ OLAN BULGURLAR TENCEREYE KONULURVE TUZU İLAVE EDİLİR.BULGURLAR PİŞTİĞİ ZAMAN TENCERE OCAKTAN ALINIR.AFİYET OLSUN.
13 yorum:
İlginç hiç yemedim.Güzeldir mutlaka.Ellerinize sağlık.
fasulyeyin her yemeğini çok severim
bende pirinçlisini yapıyorum. Biz Dible diyoruz, bulgur çok yakışmıştır Bu şekliylede deneyeyim ellerinize sağlık sevgiler
Canısıı ellerine sağğlıık çok değğişşik görünüyor afiyetler olsun.
Msnden yazdıım cevap yazmadıın koca
man öptüm...
ellerıne sağlık canım değişik olmus bızde bulgura dırek karıstıtırız öyle yaparız.sevgiler:)
ellerinize sağlık
http://krematat.blogspot.com/
Çok değişikmiş bulgurlu lezzetleri çok severim elelrine sağlık...
Çok farklı ve hoş bir tarif. Ellerinize sağlık. Çok leziz görünüyor.
Saygılar.
ben gümüşhane de birbuçuk yıl kaldım canım daha 3 ay oldu döneli evet lokantalarında bile pişiyor çok seviyorlar bu yemeği..
ellerine sağlık demeyi unutmuşum tatlım yaa:))
Demek ki karadeniz bölgesine özgü böyle pilavin içinde sebzeler...
Ordu'nun fasülyeli diblesi gibi
elinize sağlık , mutlaka deneyeceğim
sevgilerimle
Bulgur çok kullandığım bir bakliyattır ama, fasulye ile hiç denememiştim. Güzel görünüyor.
Ellerinize sağlık, sevgiler.
eline sağlık..
bulgurlu denenememiştim değişikmiş ellerine sağlık hayırlı ramazanlar
Yorum Gönder