SELAM BEN GELDİM. İNŞALLAH HEPİNİZ İYİSİNİZDİR.LAHANA SARMASINI YEMEZDİM AMA EŞİM TARAFINDAN ALIŞTIM.ŞİMDİ ÇOK SEVİYORUM BİR TÜRLÜ TEK BAŞIMA YAPAMIYORUM.NEDENİNİ HALA ANLAMADIM :) BU GÖRMÜŞ OLDUĞUNUZ SARMALARI KOMŞULARIMLA BERABER YAPTIM. ONLAR HAŞLADI İÇ MALZEMESİNİ HAZIRLADI BENDE ONLARA BAKIP İYİCE ÖĞRENMEYE ÇALIŞTIM VE SARMASINA YARDIM EDİP TABİKİDE PİŞİRİLME İŞLEMİNİDE BEN YAPTIM.
MALZEMELER :
İSTEDİĞİNİZ BÜYÜKLÜKTE LAHANA
SOĞAN
BAHARATLAR
KIYMA
SIVI YAĞ
YAPILIŞI :
LAHANALAR KÖK KISIMLARINDAN KESİLİP YAPRAKLARI AYRILIP KAYNAMIŞ SUDA HAŞLANIR VE HAZIRLANAN İÇ İLE SARILIR.BENİM EMEĞİM PEK BULUNMADIĞI İÇİN ÇOK KISA AÇIKLADIM. UMARIM BEĞENİRSİNİZ
( DERYA ABLAMIZIN EŞİNİN AMELİYATI PAZARTESİYE KALMIŞ. BİR AKSİLİK OLMAZSA PAZARTESİ GÜNÜ ALLAHIN İZNİ İLE GERÇEKLEŞECEK )
13 yorum:
Yaprak sarmasından daha çok severim lahana sarmasını. Hele kıymalısı çok lezzetli oluyor.Ellerine sağlık, sevgiler.
Elerinize sağlık canım bende çok severim:)
Aynen eşim tarafından alıştırıldım:)
Yaprak sarmasından daha çok severim Gülcancım. Harika olmuşlar, ellerine sağlık canım.
kıyamam ben sana öğreneceksin canım benimm:))
nefis görünüyor imece usulü dolmalar:)
ellerinize sağlık Gülcancım çok severim lahanayı bende yarın saracağım çokta faydalı bir sebze
ödül için çok teşekkürler sevgilerimle güzel bir hafta diliyorum canım
ellerine sağlık,ben de çok severim lahana sarmasını :)
Bu sarmadannnnnnnn acilennnnnnnn yemek istiyorum :) ellerine sağlık.
Sevgili Gülcan ellerine sağlık, bayılıyorum lahana sarmasına, hani bir tencereyi yiyebilecek kadar. Sevgiler...
Lahana sevilmez mi hiç ;) nefis olmuştur.. ellerine sağlık...
Sarmaya bayılırım ellerine sağlık nefis görünüyorlar.
Gülcanım
ellerin dert görmesin ne de güzel görünüyorlar
çok öptüm canım
çok severim ellerine sağlık canım...
nerelerdesin moral depom sarmaylamı meşgulsün:))))
Yorum Gönder