12 Ağustos 2010 Perşembe

PİRİNÇLİ VE BULGURLU PİLAV

  
  MALZEMELER :
1 SU BARDAĞI PİRİNÇ PİLAVLIK
1 SU BARDAĞI BULGUR PİLAVLIK
3 BARDAK ILIK SU
TUZ
3 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
1 YEMEK KAŞIĞI TEL ŞEHRİYE
      YAPILIŞI :
    BULGURUMUZU VE PİRİNCİMİZİ KARIŞTIRARAK GÜZELCE YIKIYORUZ VE SUYUNUN SÜZÜLMESİ İÇİN BİR KENARDA BEKLETİYORUZ.BU SIRADA TENCEREMİZDE TEREYAĞINI VE TEL ŞEHRİYELERİ KOYARAK HEM YAĞIN ERİMESİNİ HENDE ŞEHRİYELERİN KAVRULMASINI BEKLİYORUZ.BU İŞLEM TAMAM OLDUKTAN SONRA KARIŞIK OLAN MALZEMEMİZİ TENCEREYE BOŞALTARAK KAVURUYORUZ.KAVURMA İŞLEMİ BİTTİKTEN SONRA SUYUNU VE TUZUNU İLAVE EDİYORUZ.TENCERENİN KAPAĞINI KAPATIPÖNCE 5 DAKİKA YÜKSEK SONRA KISIK ATEŞTE SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİRİYORUZ.SONUÇ AFİYET OLSUN.
    BEN ÇOK SEVİYORUM.GENELDEDE PİLAVIMI BÖYLE YAPIYORUM.BANA GÖRE SADE PİRİNÇ PİLAVINDAN DAHA GÜZEL VE DAHA HAFİF OLUYOR.DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM.

5 yorum:

Fuat Gencal dedi ki...

Çok leziz, çok iştah açıcı ve çok besleyici görünüyor. Ellerinize sağlık.

Saygılar.

kalpkurabiye, deniz dedi ki...

gülcancım hoşgeldin canımm:)) bomba gibi geri dönmüşsün okuduğum kadarıyla istanbula da gidersin inşalah:))
hayırlı ramazanlar canım..
hoş muhabbetli bol bereketli iftarlara canım..

lezzet sarayı dedi ki...

çok değişik bir pilav olmuş ellerine sağlık... hayırlı ramazanlar...

Gülcan dedi ki...

teşekkürederim arkadaşlar.hepinize hayırlı ramaznlar.

derya dedi ki...

Bende çok sık yaparım şeker harika görünüyor ellerine sağlık öptüm...