14 Ağustos 2010 Cumartesi

KARNIYARIK


MALZEMELER :
PATLICAN
YEMEKLİK KIYMA
BİBER
DOMATES
SOĞAN
TUZ
SIVIYAĞ
KARABİBER
SALÇA
BEN SARIMSAKTA KATIYORUM.GÜZEL TAT VERİYOR.
BU MALZEMELERİ İSTEĞE GÖRE KULLANABİLİRSİNİZ.
YAPILIŞI :
PATLICANLARI ALACALI SOĞUP AZA YAĞDA KIZARTIYORUZ VE İSTEDİĞİMİZ TEPSİYE DİZİYORUZ.VE ORTALARINDAN ÇİZK ATARAK HAFİF İÇİNİ AÇIYORUZ.AYRI BİR TAVDA
YEMEKLİK DOĞRADIĞIMIZ SOĞANLARI VE BİBERLERİ HAFİF KIZARTIYORUZ.KABUKLATINI SOYUĞ KÜP KÜP DOĞRADIĞIMIZ DOMATESLERİ VE KIYMAYI İLAVE EDEREK KAVURUYORUZ. BU İŞLEM BİTTİKTEN SONRA HAZIRLADIĞIMIZ İÇ MALZEMEYİ PATLICANLARIN İÇİNE DOLDURUYORUZ.BİRAZ SALÇALI SU YAPARAK PATLICANLAR İYİCE YUMUŞAYINCAYA KADAR FIRINA VERİYORUZ. 
AFİYET OLSUN.

7 yorum:

zeliha (umutsepeti) dedi ki...

çok güzeell:) Akşama malzemeleri toparlayıp yapmam lazım.Bugünlerde herkes yapıyor,bloglarda gördükçe canım çekti:)..Elinize sağlık..

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

ellerıne sağlık canımmm nasıl guzel olur su karnıyarık.nefısss.sevgilerr

anneanneninemekleri dedi ki...

Ellerinize sağlık bende sarımsak katıtorum çok güzel oluyor.Sevgiler

pelince dedi ki...

Yanına pilav çok yakışır,çok severim çok;)
ellerine sağlık..

Hayırlı Ramazanlar..

paşakızı mutfakta dedi ki...

En sevdiğim yemeklerden ..ellerine sağlık canım.Hayırlı ramazanlar..

birdutmasali dedi ki...

türk mutfağının sultanı :)

derya dedi ki...

Bayılırım karnıyarığa şeker elleri
ne sağlık öptüm kocaman...