1 Ağustos 2011 Pazartesi

KARALAHANA SARMASI


MALZEMELER :
KARALAHANA YAPRAĞI
SOĞAN
MAYDANOZ
SALÇA
TUZ
BAHARATLAR
KIYMA
PİRİNÇ

 
YAPILIŞI :

KARALAHANA YAPRAĞI ÖNCE HAŞLANIR. VE SUYUNU SÜZMESİ İÇİN DELİKLİ BİR KABIN İÇİNE BIRAKILIR. SUYUNU SÜZÜP SOĞUDUKTAN SONRA AYRI BİR DERİN KABIN İÇERİSİNDE İÇ MALZEME HAZIRLANIR. BOL SOĞANLI  PEK SEVMEM AMA YEMEKLERİN İÇİNDE GÖRMEYİNCE GÖNÜLDE KATLANIYOR.YEŞİL YAPRAK SARMASI GİBİ SARMAYA BAŞLANIR. YAPRAKLARDA BÜYÜK OLAN VARSA İKİYE BÖLÜNEREK SARMASI YAPILIR. TENCEREYE DİZMEDEN ÇÖNCE YAĞDA SALÇA ERİTTİM VE SARMALARI DİZDİM. DİZME İŞLEMİ BİTİNCE ÜZERİNİ HAFİF GEÇECEK ŞEKİKLDE SU KOYUP ALTINIDA KISIP PİŞMEYE BIRAKTIM.
AFİYET OLSUN.

8 yorum:

Fatma dedi ki...

cancagızım bayılırım karalahana sarmasına da enfes görünüyor
merak ettim içine bulgurmu pirinç mi koydun
ellerine sağlık canım sevgiler

~Hülya~ dedi ki...

Ben yemedim hiç bundan ama eminim çok lezzetlidir. Ellerine sağlık

Lütfi MUTLUER dedi ki...

nasıl da güzel duruyorlar öyle

NzlGl dedi ki...

Eline sağlık gülcanım
çok severim kara lahanayı. Birgün de içine bulgur koyarak yap. Gerçekten beğeneceksin:)
sevgilerimle

mimosacafe dedi ki...

çok severim, elinize sağlık. selamlar.

Birdemliksohbet dedi ki...

Gülcan ellerine sağlık canım afiyet bal olsun. Taze ise severim :)
Bu arada ufak bir duyurum var arkadaşım tariflerinizin çok daha fazla kişiye ulaşmasını ister misiniz? hem sizin adınızla, hem de hiç bir ücret ödemeden.
http://www.yemekdaveti.com/sik-sorulan-sorular
sayfamıza ziyaretinizi bekliyorum.
sevgilerimle

nesrin dedi ki...

Ellerine saglik. Kara lahana bulsam yapmak isterdim, sevgiler...

Küçük köyün dünyası dedi ki...

Çok lezzetli gözüküyor. Ellerinize sağlık