18 Temmuz 2010 Pazar

KÖZLENMİŞ PATLICAN SALATASI

  
MALZEMELER :
5-6 ADET PATLICAN
BİR TUTAM TUZ
2-3 DİŞ SARIMSAK
1 YEMEK KAŞIPI TEREYAĞ
1 TATLI KAŞIĞI KIRMIZI TOZ BİBER
YOĞURT ( MİKTARI İSTEĞE BAĞLI )
   YAPILIŞI :
PATLICANLARI YIKADIKTAN SONRA OCAKTA KÖZLÜYORUZ.KÖZLEME İŞLEMİ BİTTİKTEN SONRA PATLICANLARIN KABUKLARINI SOYUYORUZ VE İÇ KISMINI DOĞRUYORUZ.TUZUNU İLAVE ETTİKTEN SONRA ÜZERİNE SARIMSAKLI YOĞURDUMUZU DÖKÜYORUZ.TEREYAĞINDA BİBERİMİZİDE BİRAZ KIZDIRDIKTAN SONRA AFİYETLE YİYORUZ.
    BELKİ SİZE BİRAZ SADE GELEBİLİR AMA BEN BÖYLE ÇOK SEVİYORUM. SİZLEREDE TAVSİYE EDERİM .HEMDE ÇOK PRATİK. BU KEZ YAPTIĞIMDA ÜZERİNE NANEDE  SERPTİM BENCE GÜZEL GÖRÜNTÜ VERDİ.

2 yorum:

ceyhun dedi ki...

yazık mesut abiye ya sen bu yemeklerle öldürcen adamı yakında:P

Gülcan dedi ki...

ceyhun heryere yetiyorsun valla.dua ette sen yanlışlıkla yeme o yemeklerden