6 Mart 2011 Pazar

SARIMSAKLI BULGUR PİLAVI

ÖNCELİKLE HEPİNİZDEN ÇOK ÇOK ÖZÜRDİLİYORUM. BU ARALAR FAZLA İHMALLERDEYİM. ASLINDA İHMALİN YARISIDA BENDEN KAYNAKLANMIYOR .DERYA ABLAM DEDİKİ BLOGLARA GİREMİYORUZ. BİR FORMÜLÜNÜ BULDUK DEDİ VE MÜSAİT BİR ZAMANDA BANADA ÖĞRETTİ.ŞİMDİ SİZLERLEYİM.
BURADAN DERYA ABLAMA ÇOK TEŞEKKÜR BORÇLUYUM. BLOĞUMUN ŞABLONUNU DEĞİŞTİREREK BANA BİR SÜPRİZ YAPMIŞ. BEN ÇOK BEĞENDİM İNŞALLAH SİZLERDE BEĞENİRSİNİZ.
MALZEMELER :
1 SU BARDAĞI BULGUR
2 SU BARDAĞI SU
1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
2-3 ADET SARIMSAK
YAPILIŞI :
TENCEREDE ERİTİLEN TEREYAĞIN İÇİNE YIKANAN BULGURLARIMIZI İLAVE EDİP KAVURUYORUZ .KAVURMA İŞLEMİ BİTİNCE SUYUNU VE SARIMSAKLARINIDA İLAVE EDİYORUZ.İSTERSENİZ K.PULBİBER VE KARABİBER İLAVE EDBİLİRSİNİZ.
BENİM GİBİ YEMEĞİN TUZUNU ATMAYI UNUTMAYIN.

2 yorum:

Nesli dedi ki...

eline sağlık gülcancım sevgilerimi gönderiyorum

Mutfaktan mis kokular dedi ki...

Ellerine saglik canim nefis olmus, sablonunda hayirli olsun