12 Ağustos 2010 Perşembe

FIRINLANMIŞ YOĞURTLU KABAK

MALZEMELER :
2-3 ADET KABAK
1 TUTAM TUZ
1 TUTAM UN
AZ SIVI YAĞ
1 KASE YOĞURT
2-3 DİŞ SARIMSAK
1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
1 TUTAM KIRMIZI PULBİBER
YAPILIŞI :
KABAKLARIMIZI SOYUP,YUVARLAK YUVARLAK DOĞRADIKTAN SONRA FIRIN TEPSİMİZE KOYUYORUZ.UN,YAĞ VE TUZU İLAVE ETTİKTEN SONRA KIZARINCAYA KADAR FIRINDA TUTUYORUZ.KABAKLAR KIZARDIKTAN SONRA SOĞUMASINI BEKLİYORUZ.SOĞUDUKTAN SONRA YOĞRDU SARIMSAKLI YAPIP KABAKLARIN ÜZERİNE DÖKÜYORUZ.BU İŞLEMİ YAPMADAN ÖNCE KABAKLARIMIZI SALATA TABAĞIMIZA ALIYORUZ.ÜZERİNE KIRMIZI PULBİBERİMİZİ TEREYAĞINDA ERİTİP DÖKÜYORUZ. BEN ÇOK SEVİYORUM. AFİYET OLSUN.

3 yorum:

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

ımm harıka görunuyor ellerıne sağlık canım hemde sağlıklı.hayrılı ramazanalr sevgıler

Unknown dedi ki...

Mmmmmmm süper olmuş ellerine sağlık
olsada yesem öptüm...

lezzettabağı dedi ki...

Merhabalar, bloğunuz hayırlı olsun başarılar diliyorum..özveriyle yoğun tempoda bir işiniz olmasına rağmen yemek merakınızı ve paylaşımınızı tebrik ederim.. Daha çok görüşmek ve paylaşmak üzere sevgilerimi bırakıyorum.. Bursa' ya sevgiler..