MALZEMELER :
1 KİLO TAVUK GÖĞSÜ
6 ADET PATLICAN
3 DOMATES
4 SİVRİ BİBER
3 DİŞ SARIMSAK
1-2 KURU SOĞAN
KARABİBER - TUZ -KIZARTMAK İÇİN SIVI YAĞ.
YAPILIŞI :
PATLICANLARI ALACA KESİP BİR PARMAK KALINLIĞINDA YUVARLAK OLARAK DOĞRAYIP TUZLU SUDA BEKLETİYORUZ VE KIZGIN YAĞDA KIZARTIYORUZ.KAĞIT PAÇATEDE FAZLA YAĞLARININ GİTMESİ İÇİN BEKLETİYORUZ.TAVUK GÖĞSÜNÜ KÜÇÜK KÜPLER HALİNDE KESİP KENDİ YAĞINDA SUYUNU ÇEKENE KADAR KAVURUYORUZ.KÜP KÜP DOĞRADIĞIMIZ SOĞANLARI BİBERLERİ VE SARIMSAĞI İLAVE EDİYORUZ VE KAVURMAYA DEVAM .BİBERLER VE SOĞANLAR ÖLÜNCE YİNE KÜP KÜP DOĞRADIĞIMIZ DOMATESLERİ.TUZUNU KARABİBERİNİDE İLAVE EDİP KAVURUYORUZ VE DİNLENMEYE BIRAKIYORUZ.İSTEDİĞİNİZ BİR BORCAMA ÖNCE PATLICANLARIN YARISINI SONRA ÜZERİNE HAZIRLADIĞIMIZ İÇ MALZEMEYİ VE YİNE KALAN PATLICANLARIDA ÜZERİNE KOYUYORUZ.YARIM SU BARDAĞINDAN BİRAZ FAZLA SU İLAVE EDİYORUZ.ÜZERİNE DOMETES DİLİMLERİ KOYUP 180 VEYA 200 DERECEDEKİ FIRINDA 20 DK FIRINLIYORUZ. SONUÇ : MÜKEMMEL.DENEMENİZİ TAVSİYE EDİYORUM.
9 yorum:
patlıcanı az severim ama tavukla olunca sanırım çaktırmadan hepsini yiyebilirim :))
Gülbeşekerim ellerine sağlık patlıca
na bayılırım.Kocaman kocaman öpüyorum
Patlıcan ve tavuk,daha önce ikisini birlikte hiç denememiştim,ilk fırsatta denicem inş..ellerine sağlık,nefis olduğunu tahmin edebiliyorum..sevgiler.
patlıcanı çok severim. bu da değişik bir tarif olmuş mutlaka deneyeceğim. ellerinize sağlık
Patlıcan ve tavuk harika bir ikili.
Yemeğin güzel olduğu zaten resimlerden belli Gülcancım ellerine sağlık
sevgiler
tatlımm patlıcanla tavuğun uyumunu bende bu sene keşfettim:))
harika bir ikili:)
afiyet bal şeker olsun:)
Palıcan da herşeye yakışıyor,ellerine sağlık nefis olmuş.
nefis gözüküyorlar ellerine sağlık bende de tavuk kıymasından dolma
var bugün
Patlıcanın mevsimi geçmeden hemen yapmak lazım.. harika olur.. ellerine sağlık..
Sevgiler..
Yorum Gönder