18 Şubat 2011 Cuma

FIRINDA SÜTLAÇ


MALZEMELER :
1,5 ÇAY BARDAĞI PİRİNÇ
1 PAKET VANİLYA
2 SU BARDAĞI ŞEKER
1 LİTRE SU
1 LİTRE SÜT
3 YEMEK KAŞIĞI PİRİNÇ UNU

YAPILIŞI :
PİRİNÇLER YIKANIP 1 LİTRE SUDA HAŞLANIR.HAŞLANAN PİRİNCİN İÇİNE ŞEKER VE SÜT İLAVE EDİLEREK  KAYNAMAYA BIRAKILIR KAYNAMAYA YAKIN SUDA ERİTTİĞİMİZ PİRİNÇUNU NU İLAVE EDREK YAKLAŞIK 10 DAKİKA KADAR DAHA KAYNATILIR .SÜTLACI OCAKTAN ALMAYA YAKIN VANİLYA İLAVE EDİLİR VE ISIYA DAYANIKLI KASELERE PAYLAŞTIRILIR.FIRIN TEPSİSİNE DİZİLİR VE TEPSİYE BİRAZ SU KOYULUR. ARZUYA GÖRE ÜZERİNE BİRAZ ŞEKER İLAVESİ YAPILARAK ÜZERİNİN YANMASI SAĞLANIR.       AFİYET OLSUN.
BU TARİFİMİ PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ NE GÖNDERİYORUM.

17 yorum:

.:Hobibox:. dedi ki...

Zordur sütlacın ayarını tutturmak, nefis görünüyor, ellerine sağlık canım, sevgiyle muhabbetle kal.

Özgen dedi ki...

Eline sağlık çok güzel bir görüntüsü var yeme de yanında yat olmuş sevgiler...

mine dedi ki...

nasıl severim sabah sabah canım çekti valla bu güzel görüntüyle ,
ellerine sağlık canım

Lezzete Dair dedi ki...

Ne çok koyu nede çok sulu olmalı sütlaç dimi.Fırınlanıncada tadına doyulmaz.Ellerine sağlık tatlım.sevgiler.

derya dedi ki...

Amanda aman benim Gülbeşekerim fırın sütlaçmı yapmış:))Ellerine sağlık şeker kocaman öpüyorum.

yemekbiraşk dedi ki...

klasik nefis bir lezzet:)
eline sağlık canım
sevgiler

Kadına Dair Herşey dedi ki...

merhaba,ellerine sağlık,resim süper,eminim lezzeti de öyledir,beni yalnız bırakmadığın için teşekkür ederim,tarifin 22.sırada http://cafemis.com http://cafemis.blogspot.com ve face adreslerimde yayında olacak,her şey gönlünce olsun,sevgiler

karabidikim dedi ki...

Yanık yerini yemeyi çok seviyorum,ellerine sağlık canım nefis görünüyor.

**kalpkurabiye**deniz** dedi ki...

ben hepsinni yanık yerlerini kemirebilirmiyimm:)
çok seviyorumm:))
ellerine sağlık Gülbeşeker:)

GÜL'ÜN MUTFAĞI dedi ki...

sütlaçlar göz kırpıyor nede güzeller ellerine sağlık gülcanım sevgiler

Cafe Portakal dedi ki...

BENDE ÇOK SEVERİM FIRIN SÜTLACI ÖZELLİKLE ÜZERİNİN KIZARMIŞ YERİNİ:) ELLERİNE SAĞLIK

anneanneninemekleri dedi ki...

Sütlacı ben de çok severim çok güzel olmuş ellerine sağlık.Ayrıca alttaki dantel de çok güzelmiş,sevgiler

NarincE dedi ki...

Ellerinize sağlık.

çeşnici Handan dedi ki...

Üzeri ne de güzel tam ayarında yanmış bayılırım bu tada. Ellerine sağlık canım nefis olmuş. Güzel bir hafta dilerim.

YeMeK vAkTi/AyLiN dedi ki...

Ellerine sağlık canım çok lezzetli görünüyor :)

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

çok guzel görunuyor ellerine sağlık canım.sevgiler

handan dedi ki...

Sütlacın ayarını tutturmak zordur gerçekten. Üzeride misler gibi kızarmış oluncada tadından yenmez. Ellerinize sağlık...