MALZEMELER :
1,5 ÇAY BARDAĞI PİRİNÇ
1 PAKET VANİLYA
2 SU BARDAĞI ŞEKER
1 LİTRE SU
1 LİTRE SÜT
3 YEMEK KAŞIĞI PİRİNÇ UNU
YAPILIŞI :
PİRİNÇLER YIKANIP 1 LİTRE SUDA HAŞLANIR.HAŞLANAN PİRİNCİN İÇİNE ŞEKER VE SÜT İLAVE EDİLEREK KAYNAMAYA BIRAKILIR KAYNAMAYA YAKIN SUDA ERİTTİĞİMİZ PİRİNÇUNU NU İLAVE EDREK YAKLAŞIK 10 DAKİKA KADAR DAHA KAYNATILIR .SÜTLACI OCAKTAN ALMAYA YAKIN VANİLYA İLAVE EDİLİR VE ISIYA DAYANIKLI KASELERE PAYLAŞTIRILIR.FIRIN TEPSİSİNE DİZİLİR VE TEPSİYE BİRAZ SU KOYULUR. ARZUYA GÖRE ÜZERİNE BİRAZ ŞEKER İLAVESİ YAPILARAK ÜZERİNİN YANMASI SAĞLANIR. AFİYET OLSUN.
BU TARİFİMİ PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ NE GÖNDERİYORUM.
17 yorum:
Zordur sütlacın ayarını tutturmak, nefis görünüyor, ellerine sağlık canım, sevgiyle muhabbetle kal.
Eline sağlık çok güzel bir görüntüsü var yeme de yanında yat olmuş sevgiler...
nasıl severim sabah sabah canım çekti valla bu güzel görüntüyle ,
ellerine sağlık canım
Ne çok koyu nede çok sulu olmalı sütlaç dimi.Fırınlanıncada tadına doyulmaz.Ellerine sağlık tatlım.sevgiler.
Amanda aman benim Gülbeşekerim fırın sütlaçmı yapmış:))Ellerine sağlık şeker kocaman öpüyorum.
klasik nefis bir lezzet:)
eline sağlık canım
sevgiler
merhaba,ellerine sağlık,resim süper,eminim lezzeti de öyledir,beni yalnız bırakmadığın için teşekkür ederim,tarifin 22.sırada http://cafemis.com http://cafemis.blogspot.com ve face adreslerimde yayında olacak,her şey gönlünce olsun,sevgiler
Yanık yerini yemeyi çok seviyorum,ellerine sağlık canım nefis görünüyor.
ben hepsinni yanık yerlerini kemirebilirmiyimm:)
çok seviyorumm:))
ellerine sağlık Gülbeşeker:)
sütlaçlar göz kırpıyor nede güzeller ellerine sağlık gülcanım sevgiler
BENDE ÇOK SEVERİM FIRIN SÜTLACI ÖZELLİKLE ÜZERİNİN KIZARMIŞ YERİNİ:) ELLERİNE SAĞLIK
Sütlacı ben de çok severim çok güzel olmuş ellerine sağlık.Ayrıca alttaki dantel de çok güzelmiş,sevgiler
Ellerinize sağlık.
Üzeri ne de güzel tam ayarında yanmış bayılırım bu tada. Ellerine sağlık canım nefis olmuş. Güzel bir hafta dilerim.
Ellerine sağlık canım çok lezzetli görünüyor :)
çok guzel görunuyor ellerine sağlık canım.sevgiler
Sütlacın ayarını tutturmak zordur gerçekten. Üzeride misler gibi kızarmış oluncada tadından yenmez. Ellerinize sağlık...
Yorum Gönder